Bentley verkoopt minder


Bentley heeft in het eerste kwartaal haar afzet van wagens zien dalen met 17,8% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007.

Bentley leverde het eerste kwartaal 2.292 wagens af. Dit komt volgens de topman van het merk hoofdzakelijk door de financiële crisis in Amerika. Ook de lancering van de Continental GTC in het eerste kwartaal van 2007 heeft de verkoopcijfers in 2007 naar omhoog geduwd, waardoor ze in 2008 alleen maar lager konden uitkomen.

De gevolgen van de Amerikaanse crisis zijn te herkennen aan het feit dat de verkopen in Amerika met 22% terugliepen. De goede resultaten in China (+133%) en in het Midden-Oosten (+10%) konden het verlies van de Amerikaanse daling niet goedmaken.

Vooral de Arnage en de Azure vonden geen eigenaar (16% minder dan vorig jaar), terwijl de Brooklands het goed deed. De Bentley Continental GT Speed zorgt voor de stijgende verkoopcijfers van de Continental-reeks (+20%).

Dit jaar zal Bentley de Continental Flying Spur een facelift geven om de afzet ervan te verhogen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...