Fiat neemt Zastava over


Fiat ziet het succes van Renault haar low-budget merk Dacia en besloot dezelfde strategie te volgen door een meerderheidsbelang te nemen in het Servische Zastava.

Fiat heeft in 1 keer 70% van de aandelen van Zastava gekocht voor de prijs van €700.000.000! Grootse plannen dus! De overige 30% van de aandelen blijft in handen van de Servische overheid. Fiat wou in het begin van dit jaar slechts 300 miljoen euro uitgeven aan Zastava, blijkt dat het nu meer dan het dubbele betaalde.

Fiat wil tegen het einde van 2009 een geheel nieuw model klaarhebben dat moet concurreren in het A-segment met onder andere de Fiat Panda en de Toyota Aygo. Tegen 2010 zou er een model klaar moeten zijn dat in de middenklasse gepositioneerd wordt.

Fiat en Zastava hadden eerder al contact, omwille van het feit dat Zastava gespecialiseerd is in het opkopen van de productierechten van oude modellen en die modellen dan goedkoop te produceren. Zo produceert Zastava momenteel de oude Fiat Punto, die daar de Zastava 10 genoemd wordt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...