F1: Super Aguri tijdelijk gered

Formule 1
Het was al een wonder dat Super Aguri zondag aan de start stond van de GP van Spanje, wegens financiële problemen. De Japanners hebben een nieuwe geldschieter gevonden, de Duitse automobielgroep Weigl.

De top van deze Duitse firma heeft een onderhoud gehad met de bestuurders van Super Aguri. Het zou hebben voorgesteld om 6,5 miljoen pond (8,2 miljoen euro) te investeren in het team. Dat bedrag zou moeten volstaan om wat tijd te kopen om een akkoord op langere termijn te vinden.

Super Aguri maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2006 tijdens de Grote Prijs van Bahrein maar kon geen vuist maken tegen de andere teams van het circuit. Takuma Sato eindigde er als allerlaatste met vier ronden achterstand op winnaar Fernando Alonso. Ook in het algemeen klassement dat jaar eindigde het team zonder punten. Het beste resultaat dat jaar was de tiende plaats van Sato in de Grote Prijs van Brazilië. In 2007 daarentegen behaalde het team wel zijn eerste punten. Eerste rijder Sato pakte één punt voor zijn team in Spanje en drie in Canada. In het constructeurklassement eindigde Super Aguri zo op de negende plaats, met twee punten achterstand op Honda.

Dit jaar rijden Sato en Davidson voor Super Aguri. Noch in het rijdersklassement of constructeurskampioenschap zijn er al punten gescoord. Er is dus nog werk aan de winkel, gelukkig brengt deze nieuwe kapitaalinjectie meer mogelijkheden voor het F1-team. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...