BMW M1 Concept

BMW M1 Concept
BMW staat op het jaarlijkse Villa d’Este Concours met een hommage aan de legendarische BMW M1 die volgende maand zijn dertigste verjaardag viert.

De hommage aan de BMW M1 is een moderne interpretatie van wat de BMW M1 vroeger was, het concept ziet er leuk uit en heeft een zeer futuristische look. De wagen is echter gewoon een designoefening voor de mensen van BMW, de wagen bevat geen interieur of motor. Er zijn wel geruchten over de komst van een M1 model maar daarop moeten we minstens nog enkele jaren wachten.

De klassieke BMW M1 (in het midden op de bovenste foto) had een 277 pk sterke 3.5 liter zes-in-lijn aan boord. De wagen had een topsnelheid van 260 km/u en kon naar 100 km/u sprinten in 5,6 seconden, dit zijn prestaties die 30 jaar geleden verbluffend waren. De wagen werd gebouwd in samenwerking met Lamborghini en getekend door Giugiaro Italdesign, van het model zijn 456 exemplaren gemaakt.

BMW M1 Concept

BMW M1 Concept

BMW M1 Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW M1 Concept"

  1. Bert 27-04-2008 om 22:30

    Ik vind het een geslaagde hommage aan de BMW M1, hopelijk komt er ook een productiemodel…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...