Audi TT-S wordt Isle of Man TT Safety Car

Audi TT-S Isle Of Man TT Safety Car
Jaarlijks wordt op het eiland Man, een eiland in de Ierse zee, een legendarische TT (Tourist Trophy) motorrace gereden. Vanaf dit jaar is de TT-S de safety car.

De Isle of Man TT (Tourist Trophy) is een legendarische motorrace, de race bestaat reeds 100 jaar en heeft reeds 224 accidenten op het palmares staan. De snelheidsrace gaat over 34 mijl smalle en bochtige wegen en rijdt van bergen naar kleine dorpen.

Audi is reeds jaren sponsor van de TT race en heeft zelf ook een historie in de wereldberoemde race. NSU, het autobedrijf dat later tot Audi werd gedoopt, won in 1905 de Tourist Trophy. Dit jaar willen de organisatoren Audi bedanken door de 272 pk sterke Audi TTS Coupé als Safety Car te gebruiken. De Audi TT is trouwens genoemd naar de Isle of Man TT. 

In totaal worden acht Audi’s ingezet om het evenement te organiseren, de modellen worden ingezet voor veiligheid en koersinspectie. De Isle of Man loopt van 24 mei tot 6 Juni. 

Audi TT-S Isle Of Man TT Safety Car

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...