Porsche blokkeert naam Audi TT RS

Audi TT RS Preview
Audi had voor de zwaarste uitvoering van de Audi TT de naam “TT RS” in gedachten maar daarmee zijn de mensen van Porsche niet echt opgezet.

Porsche gebruikt de “RS” (Renn Sport) toevoeging namelijk als type-aanduiding voor hun bruutste modellen zoals bijvoorbeeld de GT3 RS. De RS aanduiding komt echter ook voor bij Audi, het merk voegt al jaren RS toe aan zijn topmodellen de RS4 en RS6

Audi wil voor zijn dikste uitvoering van de Audi TT graag de naam “TT RS” gebruiken maar daarmee gaat Audi volgens Porsche plots een brug te ver. De RS aanduiding staat dan namelijk net als bij Porsche op zichzelf en dus niet vastgeplakt aan een typenummer. Aangezien Porsche een steeds groter wordende invloed heeft binnen de VAG groep gaan we er dan ook vanuit dat Audi een nieuwe naam zal moeten zoeken voor zijn zwaarste TT. Momenteel is de Audi TT-S het zwaarste model in de TT-reeks. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...