Audi A3 Facelift

Audi A3 Facelift
Audi heeft de facelift van de Audi A3 vrijgegeven, na de Audi A3 Cabriolet hadden we gelukkig al een idee van wat er ging veranderen.

De gefacelifte A3 zal vanaf deze zomer te koop zijn en mikt nog meer dan vroeger op de sportievere rijder dankzij nieuwe technologieën als S tronic zeventraps transmissie met dubbele koppeling en een magnetisch veringssysteem. Het design van de facelift A3 bouwt verder op de A3 Cabrio en de nieuwste Audi’s zoals de Q5 SUV. Zo plaatst Audi zowat in elk nieuw model LED dagrijlichten die net zoals bij de Q5 in vleugelvorm geplaatst zijn.

Het interieur krijgt enkele updates zoals Aluminium afwerking en vernieuwde wijzers en besturingspanelen. Het instrumentenpaneel bevat nu zwarte wijzerplaten met rode aanwijsnaalden en een shift-indicator dat de bestuurder duidelijk maakt welke versnelling het beste is. De koffer van de A3 kan tot 1080 liter herbergen terwijl de Sportback 1100 liter kan huisvesten. De Quattro versie heeft iets minder laadruimte omwille van de speciale achteras.

De A3 krijgt een hele resem motoren ter beschikking, het topmodel blijft de S3 met een 265 pk sterke 2.0 TFSI motor. Het instapmodel krijgt een 1.6 liter benzine met 102 pk gevolgd door een 1.4 TFSI met 125 pk, de 1.8 TFSI (160 pk), 2.0 TFSI (200 pk) en 3.2 Quattro (250 pk) vullen het benzinegamma aan. Voor wie wil dieselen is er de 1.9 TDI met 105 pk en de 2.0 TDI met 140 pk of 170 pk. Audi levert de 1.9 TDI ook in een milieuvriendelijke e versie waarmee de A3 4,5 liter diesel per 100 km verbruikt.

Enkel de twee basismodellen (1.6 en 1.9 TDI) krijgen een vijftraps manuele versnellingsbak, alle andere modellen krijgen standaard een manuele zesbak terwijl de 3.2 Quattro een S-tronic dubbele koppeling transmissie krijgt. De Audi A3 is deze zomer te koop voor een startprijs van 20.350 euro.

Audi A3 Facelift

Audi A3 Facelift

Audi A3 Facelift

Audi A3 Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...