Officieel: Opel Insignia

Officieel: Opel Insignia
Opel heeft gisteren zijn nieuwe Vectra voorgesteld: de Opel Insignia moet een nieuw begin zijn voor het Duitse merk.

Opel wil met de nieuwe Insignia een bladzijde omdraaien, de Insignia die eigenlijk de vervanger is voor de Vectra is samen met de naam volledig veranderd. Zelfs het logo werd door Opel licht gewijzigd. Het merk gaat de Opel Insignia deze zomer voorstellen op het autosalon van Londen (eindelijk een reden voor de redactie om naar het autosalon van Londen af te zakken dit jaar). 

Het designcentrum van GM in Rüsselsheim, Duitsland is verantwoordelijk voor de volledig nieuwe designrichting van de Insignia. We zien duidelijk de coupé-achtige daklijn en de nieuwe voor en achterlichten die de wagen van een zeer vernieuwend uiterlijk voorzien. Ook binnenin draait Opel het roer volledig om, het dashboard loopt bijvoorbeeld van instrumentenpaneel tot de deur. 

De hoofdlampen zijn voorzien van Opel’s New AFL (Adaptive Forward Lighting) systeem, dit systeem zorgt ervoor dat de lichten automatisch in sterkte worden aangepast gezien de omstandigheden. Daarenboven is de wagen uitgerust met LED daglichten die voor een lagere CO2 uitstoot zorgen, de emissie zakt hiermee 6g/km.

De Opel Insignia zal beschikbaar zijn met voorwiel en vierwiel aandrijving. Het AWD systeem is standaard gekoppeld aan het FlexRide chassis met Adaptieve Stabiliteit Technologie (AST), voor de voorwielaandrijving is dit systeem een optie. Opel heeft zeven motoren klaarstaan voor de Insignia: 4 benzinemotoren, startende van viercilinder 115 pk tot V6 260 pk en drie 2.0 liter direct geïnjecteerde diesels met een vermogen tussen 110 en 160 pk. Later komt ook een milieuvriendelijke EcoFlex variant op de markt. 

De nieuwe Insignia kunnen we dus zeker vernieuwend noemen of zoals Hans H. Demant van Opel het zelf zegt: “As each feature demonstrates, the Insignia is the result of our quest to develop a car that combines striking design, excellent driving dynamics and innovative technology“. Maar of we hem echt mooi vinden? Laat ons afwachten tot de première in Londen om daar een oordeel over te vellen. 

Officieel: Opel Insignia

Officieel: Opel Insignia

Officieel: Opel Insignia

Officieel: Opel Insignia

Officieel: Opel Insignia

Officieel: Opel Insignia

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Opel Insignia"

 1. vauxalldriverke 17-01-2009 om 11:08

  hoi ,
  voor men werk( shunter te zeebrugge bij bedrijf dat meestal vauxall’s verscheept) al meerdere malen met nieuwe insignia gereden zijn fantastische wagens de wegligging is super vergeleken met de vectra .

 2. PJS 17-01-2009 om 12:06

  Interessant! De Insignia is dus zeker niet voor niets de auto van het jaar 2009 geworden.

  http://www.groenlicht.be/2008/11/18/opel-insignia-is-auto-van-het-jaar/

 3. vauxalldriverke 23-01-2009 om 11:20

  neen en wij kijken alvast uit naar de komst van de break !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...