Officieel: Audi Q5

Audi Q5
Audi heeft eindelijk persinformatie vrijgegeven van de Audi Q5 dat vandaag op het autosalon van Peking voorgesteld is.

De nieuwe Q5 die Audi vanavond zal voorstellen wordt omschreven als de meest sportieve SUV in zijn klasse en met die gewaagde stelling hebben we op het eerste gezicht geen moeite. De Q5 krijgt een innovatief zeventraps S tronic transmissie mee met dubbele koppeling en is daarenboven uitgerust met Audi’s drive select systeem. Audi is er ook trots op dat de Q5 de laagste weerstandscoëfficiënt heeft in zijn klasse, dit werd bereikt dankzij een gestroomlijnde carrosserie. 

De Q5 is verkrijgbaar in drie uitrustingen: het standaard pakket, het sportievere S-line pakket en een off-road pakket met offroad bumperpanelen vooraan en achteraan de wagen. De Q5 kan verder uitgerust worden met verschillende wielen. Standaard draagt de Q5 17″ velgen maar hier is keuze tot 20 inch. Het off-road pakket krijgt 19″ wielen. Audi rust zijn Q5 zowel vooraan als achteraan uit met LED’s, iets wat we ondertussen bij zowat alle Audi modellen kunnen terugvinden.

Motorisch is er bij de start de keuze uit één benzinemotor en twee TDI motoren. Dankzij het platform dat afkomstig is van de A5 en A4 ligt de motor longitudinaal in de motorkap, dit zorgt voor een betere balans en draagt bij tot de stabiliteit en bestuurbaarheid van de mid-size SUV. 

De benzinemotor is een 2.0 TFSI met 211 pk en 350 Nm koppel, een sprint 0 naar 100 km/u is voorbij in 7,2 seconden en de topsnelheid ligt op 222 km/u. De 2.0 TFSI verbruikt 8,5 liter per 100 km. De lichtste dieselmotor is een 2.0 TDI met 170 pk en 350 Nm koppel, de sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 9,5 seconden en de diesel brengt de Q5 tot een top van 204 km/u. Belangrijk bij deze motorisatie is het lage verbruik van 6,7 liter per 100 km. De zwaarste motor die Audi bij de start in zijn Q5 stopt is de 3.0 liter V6 TDI met 240 pk en een moment van 500 Nm. Aan deze motor zijn enkele leuke cijfers verbonden, zo sprint de Q5 in 6,5 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 225 km/u. De 3.0 TDI verbruikt echter maar 7,7 liter per 100 km.

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...