Bugatti bevestigt Veyron Targa

Bugatti Veyron Fbg
Volgens bronnen binnen Volkswagen komt Bugatti tegen volgend jaar met een Targa variant van de Bugatti Veyron.

Omtrent de komst van een Bugatti Veyron Targa doen zich al langer geruchten de ronde maar nu heeft Bugatti’s Communicatiechef, Georges Keller, bevestigt dat er een Cabrio Veyron aankomt.

Volgens Keller is enkel een Targa-dak een optie voor Bugatti want anders kon het merk geen oplossing vinden voor de veiligheidskooi van de wagen. De Veyron Targa krijgt een hard-top die handmatig verwijderbaar is, het dak wordt dus nergens opgeborgen in de Veyron maar zal de Veyron Targa eigenaar in zijn garage moeten laten staan. Als het echter plots slecht weer wordt kan een soort cover de bestuurderscabine beschermen.

Zonder het dak heeft de wagen enkele verstevigingen nodig om aan de immense krachten van de W16.4 motor te kunnen weerstaan. De prestaties van de Veyron Targa zullen ook een stukje lager liggen dan de Veyron met 407 km/u, volgens geruchten zal de Targa een topsnelheid halen van 350 km/u.

Hoeveel Targa Veyrons Bugatti zal produceren is nog niet bekend, bronnen spreken van ongeveer 80 modellen.

Impressie: (Via: MotorAuthority)Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...