Touring raadt gordel voor huisdieren aan

Huisdier gordel huisdierengordel
Touring laat weten dat niet-vastgehechte huisdieren in de wagen veel schade kunnen berokkenen bij een ongeval.

Touring heeft met haar Duitse partner enkele crashtest georganiseerd omtrent de invloed van huisdieren in een auto-ongeval. De tests werden uitgevoerd met een pop van 22kg. Bij de crash vloog de dummy tegen de achterkant van de chauffeur of passagier, die hierdoor ernstige hoofdletsels kan oplopen. Het dier in kwestie kan bij een crash tegen 50km/u tegen de voorruit vliegen en de kans dat hij het overleefd is dan zo goed als onbestaande.

Naast het gevaar van dieren bij crashes kunnen niet-vastgehechte dieren ook tijdens het rijden een gevaarlijke invloed hebben. Zo kan het sturen belemmerd worden of kan de chauffeur afgeleid worden.

Bestaande middelen om dieren te beschermen volstaan vaak niet. Harnassen (zie foto hierboven) scheuren vaak tijdens de crashtests en kooitjes waarmee katten vaak vervoerd worden komen vaak niet in dezelfde vorm uit de wagen na een crash. Goed nieuws is dat er ook harnassen en kooien bestaan die wél tegen een stootje kunnen.

Touring vraagt aan de overheid maatregelen te nemen omtrent de vasthechting van dieren in de wagen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...