Carpoolen moet met speciaal rijbewijs


Blijkbaar bestaat er in België al een tijdje een wet die carpoolers verplicht een speciale oogtest te laten doen en een stempel te halen die op hun rijbewijs moet komen.

In het Radio 1-programma Peeters en Pichal kwam deze wet in de aandacht te staan door een luisteraar die deze wet meer dan bizar vond. Deze wet zegt dan ook dat je met een bedrijfswagen eender wie mag vervoeren, behalve collega’s, indien je niet over die speciale stempel beschikt. Je collega’s mag je buiten je diensturen wel vervoeren, aangezien ze dan volgens de wet geen collega’s meer zijn. Wie niet over dat rijgeschiktheidsattest beschikt riskeert een zware boete van ongeveer €1.100.

Die stempel kan je behalen na het slagen in een oogtest. Nu is het zo dat wanneer je je rijbewijs doet, je een oogtest moet afleggen. Die is misschien wel kort en belachelijk gemakkelijk, maar toch heeft elke chauffeur dus normaal sowieso een oogtest afgelegd.

Staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe vindt deze wet niet kunnen omdat daardoor het carpoolen in de illegaliteit verzeilt. Daarom heeft de staatssecretaris de opdracht gegeven een versoepeling van deze wet uit te werken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...