Audi TT-RS en RS8 komen eraan

Audi R8 V12 TDI Le Mans Concept
Naast de Audi R8 met V12 TDI werkt Audi natuurlijk ook nog steeds aan de Audi RS8 met een V10 onder de motorkap.

Audi is nog niet volledig klaar met zijn R8-gamma, door de recent besproken R8 V12 TDI en R8 Spider waren we de Audi RS8 met V10 bijna uit het oog verloren. Stefan Reil van de Audi Quattro divisie benadrukt dat ook lichtgewicht technieken volop zullen gebruikt worden.

De RS8 wordt waarschijnlijk uitgerust met dezelfde 580 pk sterke 5.0 liter V10 TFSI motor uit de RS6 Avant. Volledig zeker is dat niet want er waren nogal wat problemen met de koeling van dit monsterachtig motorblok in de R8. Hoogst waarschijnlijk zal het dus om een lichtere versie van deze motor gaan.

Naast de RS8 komt er ook een RS versie van de Audi TT, deze zal uitgerust zijn met een hoger vermogen, hardere vering, Recaro stoelen en een subtiele gewichtsvermindering. De Audi TT-RS wordt het zwaarste model van de TT-reeks, momenteel is dat de Audi TT-S met 268 pk. De Audi TT-RS zou volgens geruchten rond de 350 paardenkrachten onder de motorkap tellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...