Speculatie: Mercedes CLE

Mercedes CLE
Mercedes blijft duidelijk denken over élke niche in de markt op te vullen. Er wordt gespeculeerd over een kleinere versie van de Mercedes CLS.

Mercedes begon enkele jaren geleden zelf met de trend van de vierdeurs-coupé. Velen zijn ondertussen al op de boot gesprongen, maar niet altijd in de richting die Mercedes wilde. Porsche en Aston Martin verhuizen met respectievelijk hun Panamera en Rapide up market, maar de Volkswagen Passat CC – die overigens vanaf heden ten dage Volkswagen CC heet – verschoof down-market. Dit was tegen de zin van Mercedes en de reactie daarop zie je op de foto hierboven.

Mercedes zou deze nieuwe coupé dopen als de Mercedes-Benz CLE. Het plaatje klopt in dat geval volledig. De E-klasse staat onder de S-klasse gepositioneerd, de CLE logischerwijze dus ook onder de CLS. De CLS is gebaseerd op de Mercedes E-klasse, de CLE zal dus logischerwijze gebaseerd worden op de Mercedes C-klasse. Na al die logische redeneringen is het tijd voor nog 1 extra redenering: de uiteindelijke positionering van de CLE zal dus tussen de C-klasse en de E-klasse komen.

Aangezien deze CLE – mocht hij er komen – gebaseerd zal zijn op de C-klasse zal het motorengamma overeenstemmen met dat van de C-klasse. Van de 63 AMG-versie zijn wij van GroenLicht grote fans!

CLS en CLE

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...