Nissan GT-R kan besteld worden!

Nissan GTR
De Nissan GT-R, het nieuwste krachtmonster van Nissan, is sedert 2 dagen te koop op het web. In het VK zijn er al 700 stuks verkocht, een groot succes dus.

Toch zal je tot maart 2009 moeten wachten tot je de sleutel eindelijk in het contact van je GT-R kan steken. Beslis je toch eentje te kopen, moet je €5.000 voorschot betalen om je plaats op de wachtlijst te reserveren.

Inschrijven kan op www.gtrnissan.com. Voor de €5.000 voorschot heb je als toekomstige klant ook recht op aangepast ‘entertainment’ om het lange wachten wat draaglijk te maken. Zo zullen klanten vooraf al op exclusieve evenementen kunnen kennismaken met het potentieel van hun toekomstige sportwagen.

De Nissan GT-R zal ongeveer €75.000 kosten in basisuitvoering. De extra franjes zullen allicht niet zoveel kosten, want de vermoedelijke prijs van de Premium Edition is €78.000. Deze wagen wordt wel vaker de Porsche-killer genoemd en met zijn prijs is dit zeker het geval.

Waarom de Premium versie slechts €3.000 extra kost komt hierdoor: er zijn maar enkele opties beschikbaar. Een speciale zilverglans met 8 lagen, run-flat banden en een GPS met 30Gb HD is het enige wat je terug zal vinden op de optielijst.

Onder de motorkap vind je een 3.8l V6 met twee turbo’s, die samen 480Pk leveren en een koppel van 588Nm. Om die kracht op de baan te krijgen, heeft Nissan voor een sequentiële zesbak met dubbele koppeling gezorgd. En ja hoor, je krijgt flippers aan je stuur.

De topsnelheid bedraagt 310km/h en na 3,5 seconden behaal je 100km/h. in 7min 38,54sec kan je de Nürburgring rondgaan, als je even goed kan rijden als de piloot die deze prestatie neerzette natuurlijk. Deze tijd is 2 seconden minder dan de Porsche 911 Turbo.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...