Zevenzits Nissan Qashqai: Qashqai+2

Nissan Qashqai+2 Zevenzits
Nissan gaat zijn Qashqai gamma uitbreiden met een zevenzitsmodel: de Qashqai+2, deze heeft extra zitplaatsen achteraan de SUV.

De Qashqai is met 170.000 verkopen sinds de lancering in Europa een succes en daarom gaat Nissan zijn modelgamma uitbreiden met een zevenzitter. De variant op de Qashqai krijgt de weinig originele naam Qashqai+2 mee en zal op het autosalon van Londen in première gaan.

De Qashqai+2 is maar tot de A-pilaar identiek aan de originele Qashqai, de Qashqai+2 krijgt een verlengde wielbasis om de twee extra zitjes te herbergen. Het gewicht van de SUV+2 neemt door de aanpassingen toe met 100 kg. De twee extra zitjes kunnen zeer eenvoudig neergeklapt worden om een zeer grote kofferruimte te creëren en ook de achterbank kan volledig dichtgeklapt worden. De twee extra zitjes zijn wel enkel comfortabel voor mensen met een lengte tot 1 meter 60, volwassenen zullen zich er dus een beetje bekrompen voelen.

Motorisch zijn er vier mogelijkheden: er is een 1.5 dCi dieselmotor met 105 pk en 240 Nm en een 2.0 dCi dieselmotor met 147 pk en 320 Nm koppel. Wie liever benzine rijdt krijgt de keuze tussen een 1.6 liter met 113 pk en 160 Nm koppel of een 2.0 liter met 138 pk en 200 Nm koppel.

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Nissan Qashqai+2 Zevenzits

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...