Overname van Aston Martin door Mercedes?


We weten al langer dat er plannen bestaan voor een samenwerking op poten te zetten tussen Aston Martin en Mercedes, maar een overname, daar hadden we nog niet van gehoord. Tot op vandaag.

Het bericht is nog niet bevestigd, maar bronnen binnen Daimler laten weten dat Mercedes-Benz geïnteresseerd is in het kopen van een groot aandeel in Aston Martin. Naast die bronnen zou het feit dat McLaren en Mercedes ophouden met samenwerken ook een teken kunnen zijn dat er een nieuwe samenwerking zit aan te komen.

Momenteel is het grootste deel van de aandelen van AM in handen van de investeringsmaatschappij DAR, die ook 7% van de aandelen van Daimler in het bezit heeft.

Volgens specialisten kan de overname goed nieuws betekenen voor de toekomst van Aston Martin en is het mogelijk dat er enkele nieuwe modellen zullen komen, op basis van de huidige Mercedes SL.

Wij van GroenLicht kijken alvast uit naar een nauwe samenwerking, maar dan vooral naar de nieuwe potentiële modellen van Aston Martin. Mochten deze geruchten waar zijn natuurlijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...