Nieuw: Flitsbak ipv Flitspaal

flitsbakDe flitspaal maakte ons leven al een tijdje zuur. Tijd voor iets nieuws moet de overheid gedacht hebben, want nu is er de flitsbak. Het ding lijk op een vuilnisbak, met dat verschil dat er ook aan de bovenkant wielen zijn bevestigd. Zie je dus een vuilnisbak met een extra paar wielen is het hoog tijd om die remmen dicht te smijten. Tenzij je je op dat moment aan de maximum snelheid houdt natuurlijk.
De federale politie beschikt over 9 flitsbakken die binnenkort normaal in het straatbeeld te zien zijn. De politie kocht er 9, 1 voor elke provincie. Blijkbaar zagen ze daar over het hoofd dat België ondertussen al 10 provincies heeft. De politie ontkent dat ze met deze flitsbakken de mensen wil beetnemen, maar zegt dat de opstelling van deze bakken sneller kan en dat deze bakken op plaatsen kunnen staan waar een flitswagen niet kan staan. Deze containers hebben ook een grotere opslagcapaciteit. Een film van 17m lang zorgt voor 400 foto’s van snelheidsovertreders hun achterkant. Vlaams Minister van Openbare Werken Hilde Crevits laat ook weten dat ze nog volop experimenteert met trajectcontrole. Oh joy!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...