Officieel: Nieuwe Seat Ibiza

Seat Ibiza 2008
Spyshots hadden ons al aangegeven dat er een nieuwe Seat Ibiza op komst was, vandaag werd Luc Donckerwolke’s nieuwste ontwerp bekendgemaakt.

De vierde generatie Seat Ibiza werd gedesigned door de Belg en ex-Lamborghini designer Luc Donckerwolke. Donckerwolke was bij Lamborghini verantwoordelijk voor het design van de Murciélago, Gallardo en Murciélago Roadster. Hij heeft in 2005 de overstap gemaakt naar Seat waar hij huidig Audi designer Walter Da Silva heeft vervangen.

De Ibiza is voor Seat het meest belangrijke model, Seat hoopt met de Ibiza zijn positie als leider in het supermini segment te vergroten. De vijfdeurs hatchback krijgt enkele belangrijke opties zoals een zeventraps DSG automatische sequentiële versnellingsbak en Hill Hold Assist. De nieuwe Ibiza is daarenboven 8 centimeter gegroeid en is nu 4,05 meter lang en heeft een kofferruimte van 292 liter. De nieuwe Ibiza is ook 3 cm breder geworden.

De voorwielaangedreven Ibiza krijgt drie verschillende benzinemotoren: een 1.2 liter driecilinder met 70 pk, een 1.4 liter viercilinder met 85 pk en een 1.6 liter viercilinder met 102 pk. Ook voor dieselrijders zijn er drie mogelijkheden, zo komt er een 1.4 TDI met 80 pk en een 1.9TDI met 90 of 105 pk. Al deze motoren krijgen standaard een vijftraps handmatige versnellingsbak.

Tot slot heeft SEAT voor de nieuwe Ibiza drie uitrustingsniveaus samengesteld: Reference, Stylance en Sport. Alle drie kunnen ze rekenen op een uitgebreide lijst met standaardvoorzieningen. De Reference basisuitvoering krijgt bijvoorbeeld standaard ABS evenals een airbag voor de bestuurder en voorpassagier, nieuwe zijairbags met borstkas- en hoofdbescherming, elektrisch bedienbare ramen vóór, op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling, een radio/CD/MP3-speler en tal van andere features.

Seat Ibiza 2008

Seat Ibiza 2008

Seat Ibiza 2008

Seat Ibiza 2008

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...