Belgisch leasewagenpark is groener geworden

Fisker Karma
De leasewagenparken zijn in ons land in snel tempo milieuvriendelijker geworden. De nieuwe fiscale wetgeving heeft zijn impact niet gemist.

De nieuwe wetgeving bevoordeelt milieuvriendelijke auto’s bij de fiscale aftrekbaarheid en beperkt de aftrekbaarheid bij wagens met een hoge CO2-uitstoot. Deze fiscale maatregel heeft gezorgd voor een toeloop naar auto’s met een kleinere motorisering. Monovolumes en SUV’s hebben bij de leasewagens zwaar aan populariteit ingeboet.

De nieuwe fiscale regels hebben ervoor gezorgd dat bedrijven maxima vaststellen voor de CO2-uitstoot van hun wagenpark om zo de fiscale aftrekbaarheid optimaal te benutten. Volgens fiscalist Michel Willems werd bij 30 tot 40 procent van de leasewagens die dit jaar werden besteld rekening gehouden met de nieuwe fiscale regels. “Er wordt vooral geprobeerd de huidige aftrekbaarheid van 75 procent op peil te houden. Hoe groter de bedrijfswagenvloot, hoe meer effect de fiscale regels hebben.” (Via: HLN)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Belgisch leasewagenpark is groener geworden"

  1. luc be 02-04-2008 om 21:04

    Dit is een zoveelste manier om extra inkomsten te genereren voor de staat. De fiscus berekenden dat door deze maatregel er 3 à 4% extra taksen kunnen worden geheven.
    Kijk hier maar: taxtalk.be
    Als je vandaag met een Audi A4 1.9 TDI of BMW 320D rijdt van 1 jaar oud kan je die voor 75% aftrekken, met de nieuwe maatregel zal dit vanaf nu maar voor 70% aftrekbaar zijn. Het zijn huidig enkel een Mini D en Smart D die je een belangrijk fiscaal voordeel kan bieden. Kort gezegd: enkele alles onder een verbruik van 4,4 liter diesel geeft je een voordeel.
    Ik noem dit georganiseerde misdaad. Wanneer organiseren we een revolutie? Op naar de armoezaaiers van de Wetstraat

Reageer

Reactie aan het plaatsen...