Audi A1 wordt in Vorst gebouwd

Audi A1 Concept
De productieversie van de Audi A1 zal toch niet in Audi Brussels, het vroegere VW Vorst, worden gebouwd. Dat liet CEO Rupert Stadler vandaag weten.

Het was al langer door de top van Audi bepaald dat Audi Brussels de A1 zou mogen produceren maar door de huidige economische situatie ziet het bedrijf zich toch genoodzaakt in Amerika en Polen te produceren. Vooral de zwakke dollar blijkt het probleem. “We kunnen de Audi A1 niet tegen aanvaardbare prijzen naar Amerika en wereldsteden zoals Tokyo exporteren als we in Brussel produceren. Het is zeer jammer voor Audi Brussel maar met de huidige zwakke dollar zou de productie in Brussel plaatsen zelfmoord zijn. Audi Brussels krijgt enkel nog de Audi A3 Cabriolet ter productie,” verklaarde CEO Rupert Stadler vandaag aan de pers.

Het verlies van de Audi A1 betekent een verdere afslanking van de vroegere Volkswagen Vorst fabriek en het huidige Audi Brussels. De fabriek krijgt enkel nog de Audi A3 Cabriolet toebedeeld en zal nogmaals de helft van zijn personeel moeten laten afvloeien. Het is een trieste dag voor de Belgische autosector.

Via: 1 April

Deel dit bericht:

16 reacties op "Audi A1 wordt in Vorst gebouwd"

 1. Van der Poorten Jan 01-04-2008 om 20:44

  Indien dit een 1 aprilgrap is nodig ik de schrijver uit het zelf bij ons in de fabriek te Vorst te komen vertellen. Dan beleef je hoe 2.200 werknemers reageren op zulke grappen. Of denken jullie dat iedereen het trauma van 21 november 2006 reeds lang vergeten heeft? Integendeel. Je bent bij deze uitgenodigd in ons bedrijfsrestaurant om je woordje te plaatsen.

 2. Van Rossem Benny 01-04-2008 om 21:07

  Denk niet dat we die pipo PJS daar zullen zien, ze zouden hem of haar daar anders eens op koud water zetten :-))), mag wel iets beter verzinnen als aprilgrap.

  Hoe dan ook is het da kieken toch al gelukt om flink wat onrust te zaaien daar in vorst, enfin, je kan niet meer gebruiken dan je hebt hé en blijkbaar heeft PJS niet te veel, zalig zijn zij die arm zijn van geest.

 3. Pollaert Davy 01-04-2008 om 21:16

  Geachte lezers,

  Deze info is als niet officieel beschouwd via de ondernemingsraad van Audi Brussels. Maar aanzien wij nog altijd als commeriële stunt om lezers te treffen op deze site. Voor correcte info’s zullen jullie beter naar http://www.abvvfgtbaudi.com gaan.
  Cette info n’est pas officiellement donner par le conseil d’entreprise. Mais un stunt commercial de cette site.
  Pour info correcte vas au site http://www.abvvfgtbaudi.com.

 4. PJS 01-04-2008 om 21:21

  Mijn excuses als dit bericht onrust zou gebracht hebben bij Audi Brussel. Ik had niet verwacht dat dit zo’n impact zou hebben. Misschien is er iets te weinig nagedacht over onze 1 aprilgrap, ik had alleen verwacht dat iedereen het wel vrij snel zou doorhebben. (Ook omdat andere media zoals kranten etc. er niets van hebben gemeld.) Zelf ben ik een Audifan en het zou mij persoonlijk veel pijn doen als dit echt zou voorvallen. Laat ons zeggen dat ik de afhankelijkheid van beslissingen hogerop mede wou aankaarten met deze 1 aprilgrap. Ik hoop alvast dat de Audi A1 een succes mag worden, iets waar ik persoonlijk wel in geloof, en dat het productiepakket van Audi Brussel in de loop der jaren terug mag uitgebreid worden.

  Met vriendelijke groeten,
  PJS

 5. Pollaert Davy 01-04-2008 om 21:31

  Geachte lezers,
  te laf om zijn bericht openbaar te schrijven.
  Gelieve te klikken op rss feed hieronder.
  Daar bied meneer zijn excuses voor zijn 1 april grap aan.
  http://www.abvvfgtbaudi.com

 6. PJS 01-04-2008 om 21:33

  @Davy Pollaert,

  Mijn reactie staat toch openbaar in de reacties? Ik zal de post zelf ook aanpassen om aan uw verzoek te voldoen.

 7. Van Rossem Benny 01-04-2008 om 21:39

  Man, Man, Man, geen ruzie maken hé, das nu ook weer niet nodig :-))
  excuses staan er op ( post 4 ) , was wel effe slikken maar de link VIA net boven de foto was al een aanwijzing :-))

  Alé, en nu weer alle rustig naar bed hé.

 8. PJS 01-04-2008 om 21:50

  Nogmaals mijn excuses, ik had totaal niet verwacht dat deze aprilgrap zo’n impact zou hebben.

 9. pascal van cauwenberge 01-04-2008 om 21:51

  Journalist onwaardig die met zulke flauwe grappen naar buiten durft te komen ,na al de miserie die wij meegemaakt hebben .ik hoop u als audifan of als zogezegde journalist niet tegen te komen ,blijf weg en stop met dwazigheid te schrijven ;

  Van cauwenberge pascal
  hoofdafgevaardigde acv-csc audi brussels

 10. Van der Poorten Jan 01-04-2008 om 22:05

  oei, oei, alle zwaargewichten werpen zich in het debat, met titel en al!

  PSJ, excuses aanvaard. Humor moet kunnen, maar denk na voor je de volgende grap verzint welke de gevolgen kunnen zijn.

  Morgenvroeg zou in de fabriek weer gestaakt worden om meer uitleg terwijl niemand weet waar het bericht vandaan komt.

  En dan zijn wij weer de slechterikken die altijd maar staken!

  Ondertussen zit dit bericht al tot in Duitsland bij de AUDI top en wordt het door hen tegengesproken.

  Waar een snelle communicatie toe leidt, niet waar!

  Jan, ABVV/FGTB audi Brussels

 11. vicky 01-04-2008 om 22:09

  Welke gek gebruikt dit artikel nu als grap?Echt dit is gewoon geen greintje respect hebben voor onze Audi-arbeiders!!21 november wil niemand meer meemaken,en dan zo een flauwe grap…das wel de keet op stelten zetten!!Mijn avond is verpest door da stukske journalist,en ik hoop dat er morgenvroeg om 6u geen staking van voort komt!Vele mensen waren terug in paniek en verwijten nog eens de vakbond dat wij ons laten doen, terwijl iedere vakbond vecht voor de Audi fabriek en voor de 2.1oo mensen die gekozen hbb voor een toekomst bij audi!!Misschien is het beter dat U morgen om 6u U verhaal voor de mensen komt doen?Maar de correcten dan wel…Alvast bedankt voor alles op stelten te zetten en mijn avond stuk te maken.Grtz Vicky ACV-CSC

 12. PJS 01-04-2008 om 22:10

  @Pascal van Cauwenberge,

  Ik begrijp dat u als ACV hoofdafgevaardigde graag het grote woord hebt maar ik vind het nu toch ook niet nodig om mij te gaan bedreigen. Ik mag dan al spijt hebben van mijn 1 Aprilgrap, het blijkt toch overduidelijk hoe snel mensen zoiets geloven. Ik bedoel maar: dit is de enige site die dit op 1 April meldt, terwijl een bericht van deze omvang en over dergelijke materie normaal door alle krantenwebsites en dergelijke zou moeten opgenomen zijn. Nogmaals ik besef nu dat dit 1april-bericht over een te delicate materie gaat (daarom is deze ook sneller dan gepland geschrapt) maar ik hoop dat jullie ook leren dat je, zéker op 1 april, zeker niet op 1 bron mag afgaan.

  Met vriendelijke groeten,
  PJS

 13. PJS 01-04-2008 om 22:14

  @Van der Poorten Jan,

  Nogmaals mijn excuses, ik heb de impact van dit bericht volledig verkeerd ingeschat.

 14. vicky 01-04-2008 om 22:21

  Ja,communiceren is soms belangrijk he met collega’s,toch als het over onze toekomst gaat…

 15. vicky 01-04-2008 om 23:00

  Inderdaad,op 1site mag je niet verder gaan!!Zelden ga ik op de site “groenlicht”,en het eerste link was direct U artikel.toch normaal dat je direct in paniek raakt en de info aan U hoofddelegee meldt?Erna ben ik de andere artikelen gaan bekijken,waar niks te bespeuren viel over Audi!!Veel tijd om te denken was er niet want kreeg de ene oproep na de andere!!U excuses zijn zeker aanvaard, je bent eerlijk om te reageren op onze reacties!Ik hoop dat U een volgend artikel mag schrijven over het Succes van AUDI A1″ in Vorst!!!

 16. RnY 03-04-2008 om 8:36

  Blijkbaar zitten er in Vorst niet alleen heethoofden bij de Politie. Deze grap is misschien een beetje misplaatst, maar wordt evengoed door jullie uit de context gehaald.
  Moeten jullie niet “werken” ipv te liggen surfen ? Laat jullie toch niet opjutten door wat er op een blog geschreven wordt !!! En zeker niet op 1 april.

  Praat met jullie verantwoordelijken, collega’s, vakbondslieden, maar dreig niet steeds met de boel plat te leggen en hier iedereen een lesje te komen leren.
  Leer een beetje relativeren aub. De auteur in kwestie heeft hier al meermaals zijn excuses aangeboden.
  Heb je dit ooit al eerder meegemaakt, dat de geschreven pers zijn excuses aanbiedt ?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...