BMW en Mercedes stoppen productie V8 Diesel

SL 400 CDI
BMW en Mercedes stoppen met de ontwikkeling van een nieuwe generatie V8 turbodiesels, beide luxe-merken focussen zich nu op zescilinder turbodiesels.

Dat meldt het Duitse Auto, Motor und Sport, BMW-topman Norbert Reithofer heeft aan hetzelfde Duitse automagazine verklaard dat zescilinder turbodiesels een hoger vermogenspotentieel hebben én tegelijk zuiniger zijn dan achtcilinders. Mercedes brengt volgend jaar de SL 400 CDI die aangedreven zal worden met een V6 turbodiesel gecombineerd met lithium-ion-accu’s.

Het derde Duitse luxemerk, Audi, doet echter naarstig voort in de richting van de grote turbodiesels. Het merk komt dit jaar met de Q7 V12 TDI en heeft reeds een conceptmodel van de R8 met dezelfde V12 TDI-motor uitgerust.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...