Verkoop Jaguar en Land Rover aan Tata is rond

Jaguar XF
Na de vele geruchten heeft Ford nu officieel een akkoord met het Indiase Tata over de verkoop van de Britse luxemerken Jaguar en Land Rover.

De Britse vakbond Unite is niet helemaal gelukkig met de verkoop. “We hadden liever gehad dat Ford de bedrijven in zijn portefeuille zou houden, zeker omdat Land Rover zeer rendabel is. Maar met de beloften van Tata over de toekomst van Jaguar en Land Rover, meer bepaald over het behoud van de fabrieken in Bidgend en Dagenham is de vakbond wel blij.”

Ford onderhandelt al bijna een half jaar met Tata over de verkoop van Jaguar en Land Rover. Ford verkoopt de twee samen omdat Jaguar als verlieslatend en Land Rover als winstgevend wordt gezien. De overnameprijs zou rond de 2 miljard dollar liggen, dat is zo’n 1,3 miljard euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...