New York ’08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima
Nissan bracht de première van de Maxima mee naar het autosalon van New York, de nieuwe sedan moet het merk terug doen opleven.

Ik ben sowieso geen fan van Japanese auto’s maar ik moet zeggen dat de Maxima mij ergens nog verrast. De voorkant heeft misschien wel een te rechthoekige grille maar de originele lichten maken veel goed. In profiel vind ik de wagen ook zeer mooi afgelijnd, enkel de achterkant vind ik een stuk minder. Vooral de achterlichten en de iets te bolle achterbumper lijken mij de stoorzenders. Al bij al toch geen slechte poging van Nissan.

De nieuwe Maxima zal in twee uitvoeringen naar de VS trekken, zo komt er de Maxima 3.5 S en de Maxima 3.5 SV. Onder de motorkap huist en 3.5 liter V6 met een vermogen van 290 pk en een maximaal koppel van 354 Nm. Het merk heeft lang getwijfeld over de aandrijving maar heeft uiteindelijk toch voor voorwielaandrijving gekozen. Standaard staat de Maxima op 18″ velgen maar 19″ kan als optie aangevinkt worden. Binnenin vind je onder andere een navigatiesysteem met harddisk en stemherkenning die gekoppeld wordt aan een 9 Gb Music box harddisk met 7 inch kleurenscherm.

Wanneer het model naar Europa komt is nog niet bekend, de wagen zal hier ongetwijfeld met een lichtere motor aangeboden worden.

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

New York ‘08: Nissan Maxima

Officiële foto’s:

Officieel: Nissan Maxima

Officieel: Nissan Maxima

Officieel: Nissan Maxima

Officieel: Nissan Maxima

Officieel: Nissan Maxima

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...