Spyshots: Mercedes B-klasse Hydrogen

Mercedes B-klasse Hydrogen
Blijkbaar heeft de Mercedes B-klasse meer nodig dan enkel een facelift, dus test Mercedes nu een milieuvriendelijke variant.

De Mercedes B-klasse F-Cell wordt de eerste wagen zonder enige uitstoot en zal in productie gaan tegen het begin van 2010. Een geoptimaliseerd systeem dat werkt op brandstofcellen drijft de wagen aan. De techniek die daar achter zit kennen we al van de in 2005 gepresenteerde Mercedes F600 HYGENIUS. Er zijn weliswaar aanpassingen gedaan aan de motor van die F600, waardoor de huidige motor nu 40% kleiner is, maar wel 30% meer kracht levert.

De elektromotor levert 136Pk en 320Nm. Dat maakt dat deze milieuvriendelijke variant sneller zal kunnen optrekken dan de huidige Mercedes B200.

Het voornaamste doel van de wintertest waarvan we hier de foto’s zien is achterhalen hoe de wagen reageert in extreme condities. Ook het ESP-programma wordt aan de hand van de wintertest geoptimaliseerd. Interessant hier is dat een elektromotor ander gedrag vertoont bij hogere snelheden dan een verbrandingsmotor.

Hieronder de foto’s van de B-klasse in actie:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...