Geneve ’08: Rolls-Royce Phantom Coupe

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva
Rolls-Royce heeft op het autosalon van Genève zijn Rolls-Royce Phantom Coupé voorgesteld, zeg maar een sportieve Phantom.

Rolls-Royce wil met de Phantom Coupé meer op de prestaties focussen. De Coupé krijgt dezelfde 6,75 liter V12 motor als de grote Phantom en deze motor is goed voor 453 pk en 720 Nm koppel. Dankzij het lagere gewicht van de Coupé is dit genoeg vermogen voor een sprint naar 100 km/u in 5,8 seconden. De productie start deze zomer in de fabriek in Goodwood. Als je er ook één wilt kopen moet je snel zijn, de Phantom Coupé is voor dit jaar reeds uitverkocht.

De nieuwe Phantom Coupé is zeer dynamisch en beschikt volgens Rolls-Royce over een verbeterd rijcomfort en betere bestuurbaarheid. Dit werd bereikt dankzij een geavanceerd Aluminium chassis en lichtgewicht componenten. In vergelijking met de Drophead Coupé is de Coupé vooral in het voordeel als het om bagageruimte gaat. Terwijl de Drophead maar over 80 liter ruimte beschikt heeft de Coupé 395 liter kofferruimte. Niet onbelangrijk bij zakenreizen.

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Rolls-Royce Phantom Coupé Genève Geneva

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...