Geneve ’08: Jaguar XKR-S

Jaguar XKR-S Genève Geneva
In Genève stond Jaguar met de XKR-S, de exclusieve variant van de XKR. Van de XKR-S worden maar 200 stuks gebouwd.

De XKR is de zwaarst gemotoriseerde versie van de XK met een vermogen van 420 pk dat uit een 4.2 liter V8-blok wordt gehaald. De XKR-S krijgt geen extra vermogen maar de begrenzer op 250 km/u is voor de gelegenheid wel opgekrikt naar 280 km/u. Daarenboven is Jaguar de XKR-S voorzien van een luider uitlaatsysteem. De sprint naar honderd doet de XKR-S in 5,2 seconden.

Onderhuids heeft Jaguar enkele aanpassingen gedaan, zo is de wielophanging aangepast en is de vering aangescherpt. Aan de buitenkant merken we ook enkele verschillen met de ‘gewone’ XKR. Zo heeft de XKR-S een frontsplitter, een bumper met diffusor, een nieuwe spoiler, dikkere uitlaatpijpen en bredere wielkassen. De exclusieve Jaguar rijdt op 20 inch wielen voorzien van dikkere remmen en rode remklauwen. De XKR-S wordt enkel in het zwart uitgevoerd, Ultimate Black om precies te zijn.

Jaguar XKR-S Genève Geneva

Jaguar XKR-S Genève Geneva

Jaguar XKR-S Genève Geneva

Jaguar XKR-S Genève Geneva

Jaguar XKR-S Genève Geneva

Jaguar XKR-S Genève Geneva

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...