Spyshots: Mercedes E-klasse

Mercedes E-klasse
Eindelijk krijgen we eens een duidelijk beeld van wat de Mercedes E-klasse die in 2009 zal verschijnen eigenlijk zal worden.

En het beeld dat we te zien krijgen, strookt volledig met onze verwachtingen, die we hier al eerder behandelden in de vorm van impressies. De lichten worden hoekiger, zoals we bij de nieuwe C-klasse ook al zagen. Als we naar de wielkasten kijken, herkennen we tekens van leven van de S-klasse.

De nieuwe E-klasse legt vooral de nadruk op veiligheid. Het Lane Departure Warning System waarschuwt de chauffeur wanneer hij zijn rijstrook verlaat, verkeersborden worden herkend en de vermoeidheid van de chauffeur wordt gescand. Ook werd het alom gekende ESP systeem geoptimaliseerd.

Aan het motorengamma zal niet veel verandering te merken zijn. De ‘zwakste’ motorisatie zal de E200 worden, de sterkste zal de welbekende E63 AMG zijn. Allicht komt er ook wel een hybride-motorisatie, aangezien de S-klasse en de ML-klasse tegen die tijd over een hybride-versie zullen beschikken.

De eerste informatie en voorstelling verwachten we in het eerste semester van 2009 en normaal zou tegen de zomer van 2009 deze wagen bij de dealer moeten staan in berline-versie. Ongeveer 2à3 maanden later zal de Estate-verise beschikbaar zijn, samen met de AMG-versies.

Foto’s: (via AutoWereld)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...