Aston Martin geïnteresseerd in Mercedes’ hybride-motoren


Er komt steeds meer druk op exclusieve merken om over te schakelen naar hybride-motoren. Voor een merk als Aston Martin is samenwerking dan een logische stap.

Aston Martin zou geen goede beslissing nemen om zelf hybride-motoren te bouwen, aangezien een samenwerking met een ander merk de kosten aanzienlijk kan drukken. Mercedes leek Aston Martin een goede partner om samen V6- en V8-motoren te ontwikkelen, hybrides weliswaar.

Een niet nader genoemde manager van Mercedes liet weten dat Aston Martin geïnteresseerd was in hun V6- en V8-benzinemotoren. Aston Martin beschouwt overschakelen naar hybride-motoren niet alleen als goede manier om minder CO2-uitstoot te hebben, maar vooral als extra ‘power boost’ die ervoor zorgt dat de wagen betere prestaties krijgt. Wat een visie!

Mercedes-afgevaardigden werden de laatste maand verschillende keren gesignaliseerd in de vestigingen van Aston Martin in Gaydon. De grootste aandeelhouder van Aston Martin, Dar, heeft ook een meeting gehad met de managers van Mercedes. Wie weet wordt de er van de Rapide al een hybride-versie gebouwd.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...