Geneve ’08: Volvo XC60

Volvo XC60 Genève Geneva
Volvo heeft voor de pers in Genève maar liefst vijf verschillende XC60’s klaargezet. De Crossover-SUV legt de nadruk vooral op veiligheid.

De XC60 is duidelijk gebaseerd op zijn grote broer, de Volvo XC90. Volvo zelf noemt de XC60 een Small Premium Utility.

Een middelgrote jeep voor de gefortuneerde mensen dus. Door deze XC60 net die naam mee te geven, doet Volvo wel iets raars met haar positionering. De XC70, die namelijk geen jeep is, hangt nu tussen de XC60 en de XC90. Maar de XC70 had op zich zo al niet zo’n goede verkoopcijfers, dus veel doet het er niet toe.

Veiligheid

Zoals eerder vermeld ligt de nadruk op veiligheid en dat merken we ook aan het nieuwe systeem dat Volvo in de wagen plaatste. ‘City Safety’ heet dat systeem en het helpt de chauffeur onder andere files waar te nemen, vermijdt botsingen tegen lage snelheid en zo verder. Het komt erop neer dat de wagen zelf remt als hij merkt dat hij anders ergens tegen zou knallen. Volvo meent door de implementatie van dit systeem te kunnen zeggen dat de Volvo XC60 de veiligste wagen van het moment is.

Motorisaties

Op de dag van de lancering zullen er drie motorisaties te verkrijgen zijn. Diegene die ons het meest interesseert is uiteraard de T6-motor, die 285Pk levert. De andere twee motoren zijn de volgende: een 2.4l I5 diesel die 163Pk levert en een andere versie van diezelfde motor, maar dan met 185Pk. Vierwielaandrijving is standaard, maar tegen 2009 zou er ook een voorwielaangedreven model beschikbaar moeten zijn, met een uitstoot van 170g/km. De groene trend zet zich duidelijk ook voort bij Volvo.

Foto’s:
Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Volvo XC60 Genève Geneva

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève ’08: Volvo XC60"

  1. blind 18-04-2008 om 22:51

    mooi mooi !! , als me vader zijn ferrari verkoopt hebben we hem

Reageer

Reactie aan het plaatsen...