Geneve ’08: Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron
Spyker heeft in Genève de long wheelbase versie van de C8 Laviolette voorgesteld: de C8 Aileron.

Onder de motorkap ligt dezelfde 4.2 liter V8 Audi motor met 400 pk die we ook in de overige C8 modellen terugvinden. De topsnelheid met deze motor bedraagt 300 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 4,5 seconden.

De Aileron is eigenlijk gewoon de verlengde versie van de C8 Laviolette, de wagen is langer om een automatische versnellingsbak te kunnen plaatsen. De vraag naar automatische versnellingsbakken in het sportwagensegment bedraagt namelijk 80%. De velgen van de Aileron herkennen we van de C12 Zagato en ook het dashboard krijgt invloeden van de Zagato.

Spyker start de productie van de C8 Aileron in het vierde kwartaal van 2008 en zal de eerste exemplaren midden 2009 afleveren.

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...