Geneve ’08: Lexus LF-A Roadster

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva
De Lexus LF-A Roadster heeft in Genève zijn Europese première, de foto’s willen we jullie alvast niet onthouden.

De Roadster zou even capabel zijn als de Coupé LF-A, zonder dak is de wagen volgens Lexus minstens even stijf om de scherpste bochten aan te snijden. De wagen is net als zijn Coupé broer bijna volledig opgebouwd uit lichtgewichtmaterialen zoals carbonvezel en aluminium. Onder de motorkap huist een 5.0 liter V10 motor met een vermogen van meer dan 500 pk. De topsnelheid bedraagt daardoor meer dan 320 km/u.

Ook het design werd rechtstreeks van het LF-A concept geplukt. Achteraan is er wel een kleine spoiler aangebracht dat bij een bepaalde snelheid naar boven schuift om meer downforce te creëren. We kunnen het uiterlijk omschrijven als licht futuristisch met een vleugje Japan, een leuke combinatie.

Het LF-A Coupé concept kreeg reeds groen licht van Lexus en zal geproduceerd worden in zowel V10 als hybride versie vanaf volgend jaar. Over het lot van de Roadsterversie moet nog beslist worden maar de positieve reacties op het autosalon van Genève zullen Lexus niet doen twijfelen.

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Lexus LF-A Roadster Genève Geneva

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...