Geneve ’08: Audi TT 2.0 TDI

Audi TT TDI Genève Geneva
Audi staat op het autosalon van Genève met een witte Audi TT 2.0 TDI gehuld in S-line pakket, de wagen heeft een gemiddeld verbruik van 5,3 liter/100km.

Diesel wordt volgens Audi de toekomst voor sportwagens, dat merken we in Genève met de lancering van de Audi R8 TDI Le Mans. De 2.0 TDI motor die Audi gebruikt in de TT heeft een vermogen van 170 pk en bereikt een maximaal koppel van 350 Nm. Toch blijft het een zeer zuinige wagen met een verbruik van 5,3 liter/100km voor de Coupé en 5,5 liter/100km voor de Roadsterversie.

De prestaties zijn dankzij de dynamische diesel zeer acceptabel, de TT Coupé met 2.0 TDI sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden en bereikt een topsnelheid van 226 km/u. De Audi TT Roadster heeft 7,6 seconden nodig om naar 100 km/u te sprinten en heeft een top van 223 km/u. Beide versies worden uitgerust met Quattro vierwielaandrijving en hebben maar een CO2 uitstoot van 145 gram per kilometer. Milieuvriendelijk en sportief gaan dus toch samen.

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Audi TT TDI Genève Geneva

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...