AMG overweegt hybride

AMG
Volker Mornhinweg, de CEO van AMG, heeft op het autosalon van Genève aangekondigd wat AMG ongeveer gaat doen om milieuvriendelijker te worden.

Mornhinweg liet weten dat AMG motoren met direct inspuiting zal ontwerpen, waarop de start/stop-technologie is toegepast. Deze technologie schakelt de motor uit wanneer men aan een rood licht staat of in een andere stilstaande fase. Wil men terug vertrekken, schakelt de motor in een mum van tijd terug aan en kan men op zijn gemak verder rijden. Deze technologie zou tegen 2012 in het gehele AMG-gamma terug moeten te vinden zijn.

Ook liet de CEO weten dat er overwegingen gemaakt worden om hybride-aandrijving in gebruik te nemen. Er zijn nog geen concrete plannen tot nu toe, maar de hoge trekkracht die elektrische motoren veroorzaken, daar ziet men wel een toekomst in bij AMG. Om de CEO even letterlijk aan te halen: “At the end of the day, we stand for torque!”

Ook gaan er geruchten de ronde dat AMG bezig is aan het ontwikkelen van een nieuwe V8-motor met meer vermogen dan de huidige. We houden u hiervan op de hoogte van zodra we zelf meer weten!

Deel dit bericht:

1 reactie op "AMG overweegt hybride"

  1. bp 06-03-2008 om 22:06

    gestoord!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...