Geneve ’08: Citroen C5 Tourer

Citroën C5 Tourer Genève Geneva
Citroën staat met de C5 Tourer met een wereldpremière op het autosalon van Genève, het model komt in de lente van 2008 op de markt en symboliseert de vernieuwing en het dynamisme van het merk.

De C5 Tourer trekt de lijn door van de C5 Berline die in Brussel werd voorgesteld. We mogen wel stellen dat Citroën geen slechte zaak heeft gedaan met het vernieuwen van de C5. De nieuwe elegante en dynamische stijl blazen het model (en het merk?) nieuw leven in.

In het middelpunt van de belangstelling staat de bestuurder. De ergonomie van de bedieningselementen, zoals het stuur waarvan het hart niet meedraait en waar dus alle vaste centrale bedieningen geplaatst zijn, dragen bij tot het welzijn van de bestuurder. Volgens Citroën is ook het zitcomfort verbeterd dankzij de elektrische afstelling van de bovenzijde van de rugleuning en een massagefunctie voor de bestuurder.

Het rijgedrag zou ook verbeterd moeten zijn omdat de nieuwe C5 over het onderstel van de C6 beschikt. Aan de veiligheid werd ook gedacht, de C5 Tourer kan uitgerust worden met 9 airbags terwijl er standaard 7 aanwezig zijn.

Citroën C5 Tourer Genève Geneva

Citroën C5 Tourer Genève Geneva

Citroën C5 Tourer Genève Geneva

Citroën C5 Tourer Genève Geneva

Citroën C5 Tourer Genève Geneva

Citroën C5 Tourer Genève Geneva

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...