Geneve ’08: Audi R8 TDI Le Mans Concept

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva
Na de première van de R8 V12 TDI op het autosalon van Detroit hadden we hetzelfde verwacht in Genève, toch maar een rode versie en een andere naam moet Audi gedacht hebben.

Audi geeft de R8 met V12 TDI de naam R8 TDI Le Mans Concept. Het model is volledig in het rood uitgevoerd en ziet er volgens ons beter uit dan zijn grijze variant. Zo is de grille aangepast naar twee tinten en passen de remklauwen beter bij het geheel. Ook binnenin houdt rood stiksel de trend aan.

Motorisch is er niets veranderd ten opzichte van het originele concept dat in Detroit werd voorgesteld. De zes liter V12 TDI motor creëert een vermogen van 500 pk en bereikt een maximaal koppel van 1000 Nm. Een sprint van 0 naar 100 km/u is hierdoor voorbij in 4,2 seconden en de topsnelheid ligt over de 300 km/u. Het maximaal koppel van 1.000 Nm wordt reeds bereikt bij 1.750 toeren per minuut, dat is ongezien bij sportwagens.

De nieuwe V12 TDI behoort tot de Audi familie van V motoren maar heeft een ideale hoek gekregen van 60° tussen de cilinderlijnen. De wagen is ook uitegerust met twee nieuw ontwikkelde hoge druk pompen voor het common rail injectie systeem.

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Audi R8 TDI Le Mans Concept Genève Geneva

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève ’08: Audi R8 TDI Le Mans Concept"

  1. BNNY 04-03-2008 om 22:51

    Prachtig(er) dan de “gewone” R8

Reageer

Reactie aan het plaatsen...