Geneve ’08: Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept
Aston Martin heeft op het autosalon van Genève het V12 Vantage RS concept voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld.

De ultra-performance Aston Martin gebruikt veel onderdelen van de DBRS9, het racingmodel van Aston Martin. De wagen zal een zeer exclusief prijskaartje krijgen en wordt boven Aston’s huidige topmodel, de DBS, gepositioneerd.

De V12 Vantage RS is net als de DBS uitgerust met een in koolstofvezel vervaardigde motorkap en achterklep. De achterklep is verder uitgerust met een uitschuifbare spoiler en het remsysteem gebruikt keramische remschijven. De 1600 kilogram wegende wagen wordt aangedreven door een 600 pk sterke V12 met een koppel van 690 Nm. Een sprint van 0 naar 100 is hierdoor voorbij in minder dan 4 seconden en na 8,5 seconden haal je normaal al 160km/h. De topsnelheid ligt boven de 320 km/u. Ferrari’s 599 GTB Fiorano is ongetwijfeld het doelwit van deze V12 Vantage RS, de wagens komen qua prestaties dicht in de buurt.

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Aston Martin V12 Vantage RS Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...