Porsche Cayenne diesel in 2009

Porsche Cayenne Rood
Porsche heeft aangekondigd dat het vanaf 2009 een dieselversie van de Cayenne zal uitbrengen om de CO2-normen te halen.

Porsche gaat hiervoor langs bij het magazijn van Audi want daar liggen verschillende dieselmotoren in de aanbieding. Zo heeft Audi krachtige V8, V10 en V12 dieselmotoren ontwikkeld maar deze passen volgens Porsche niet in de Cayenne. Daarom kiest het voor een V6.

Audi werkt momenteel nog aan een twin-turbocharged 3.2 liter V6 dieselmotor met een vermogen van meer dan 300 pk, deze zal dan ongetwijfeld ook in de diesel Cayenne te vinden zijn. Porsche werkt trouwens ook samen met Volkswagen aan de ontwikkeling van een hybride systeem voor de Cayenne en de Panamera.

Update 23/06/08: Het is officieel de Porsche Cayenne Diesel wordt Maart 2009 voorgesteld. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...