Mercedes kondigt GLK Bluetec Hybrid aan

Mercedes GLK Hybrid Bluetec
De Mercedes GLK zal misschien niet door AMG onder handen genomen worden, hij zal wel in diesel-hybride uitvoering te verkrijgen zijn.

Onder de motorkap van deze GLK vinden we een viercylindermotor met 2,2l motorinhoud, die gekoppeld is aan een elektromotor. Het vermogen: 224Pk. Het koppel: 560Nm. Dit maakt de GLK alleszins geen milieuvriendelijke variant zonder prestaties, want na 7,3 seconden kan je de 100km/h aftikken. De topsnelheid van deze wagen bedraagt 215km/h.

Waar het natuurlijk allemaal om draait bij zo’n hybride is het verbruik. De elektromotor zorgt voor 160Nm wanneer er hard op het pedaal getrapt wordt en slaat energie op wanneer er geremd wordt. Het gemiddeld verbruik komt daardoor neer op 5,9l/100km, wat véél minder is dan de doorsnee SUV. Per kilometer stoot deze SUV 157g CO2 uit, wat toch wel zeer weinig is voor een wagen in zijn segment.

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...