Officieel: Opel Meriva Concept

Officieel: Opel Meriva Concept
Opel heeft foto’s en informatie vrijgegeven van de Opel Meriva Conceptwagen die op het autosalon van Genève voorgesteld zal worden.

Opel omschrijft zijn concept zelf als MPV-flexibiliteit van de volgende generatie. Daarenboven zijn ze ook trots op de FlexDoors die MPV’s comfortabeler, veelzijdiger en veiliger moeten maken. Die Flexdoors maken gebruik van de zogenaamde zelfmoorddeur-techniek, het bijzondere is dat deze onafhankelijk van de voordeuren open kunnen. Bij reeds bestaande varianten van dit soort achterdeuren konden de achterdeuren enkel geopend worden als de voordeuren open zijn.

De Flexdoors van Opel zorgen dus voor enkele voordelen, zo zorgen zij voor meer functionaliteit omdat het in- en uitstappen vlotter kan verlopen omdat de achterdeuren tot een hoek van negentig graden openen en zo een veel grotere opening creëren dan standaard deuren. De hoge daklijn zorgt daarenboven voor meer hoofdruimte bij het in en uitstappen. Ook het veiligheidsniveau is volgens Opel hoger, zo kunnen de veiligheidsgordels van de kinderen op de achterbank makkelijk vastgemaakt worden. Als laatste voegt Opel eraan toe dat het stijlvoller is om via FlexDoors uit te stappen. Yeah Right!

Het design is vooral gericht op de combinatie van gebruiksvriendelijkheid en ruimte met een dynamische en trendy stijl. De opvallende raamlijn, het gebogen dak en de bijzonder gelijnde carrosserie van de conceptwagen geven een goede indicatie van wat men van toekomstige MPV’s van Opel mag verwachten. “De Meriva Concept geeft duidelijk aan hoe Opels nieuwe vormtaal kan worden aangepast om gewaagde en verfrissende design oplossingen voor het MPV-segment te creëren,” aldus Mark Adams, Vice President of Design, General Motors Europe.

Over motorisaties rept Opel nog met geen woord, daarvoor moeten we dus nog wachten tot het autosalon van Genève volgende week.

Officieel: Opel Meriva Concept

Officieel: Opel Meriva Concept

Officieel: Opel Meriva Concept

Officieel: Opel Meriva Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...