Productie 911 ligt stil door gasontploffing

Porsche 911 GT3
Door een gasontploffing bij Duitse sportwagenbouwer Porsche in Stuttgart ligt de productie van de 911 momenteel stil. De fabriek zal 2à3 dagen stilliggen.

Het gas kwam vrij bij een oven voor het drogen van de lak. Door de ontploffing werd de brandblusinstallatie in werking gesteld en kwamen naast de lakafdeling ook andere delen van de productielijn onder water te staan. Hoe groot de schade precies is heeft Porsche nog niet bekendgemaakt.

De productie van de 911 zal voor minstens twee à drie dagen stilliggen. Porsche bouwt in Stuttgart dagelijks 160 stuks. Twee werknemers werden na het incident met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Ze zullen volgens Porsche na een korte behandeling het ziekenhuis terug kunnen verlaten. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...