BMW X5 Hybride Vision EfficientDynamics Concept

BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW stelt op het autosalon van Genève het BMW Vision EfficentDynamics concept voor, een diesel hybride X5 met 204 pk onder de motorkap.

De Vision EfficientDynamics X5 krijgt een twin-turbo 2.0 liter turbodiesel onder de motorkap en deze motor genereert een vermogen van 204 pk en zorgt voor een koppel van 400 Nm. De motor maakt hiervoor gebruik van derde generatie common rail technologie. De motor wordt bijgestaan door een hybridemotor die voor 20 extra pk’s en 210 Nm (!) extra koppel zorgt.

Het koppel wordt verdeeld met een nieuwe achttraps automatische versnellingsbak. De grotere verspreiding van versnellingen moet ervoor zorgen dat de motor steeds op zijn optimale toerental draait voor een gegeven snelheid. Daarenboven is de SUV uitgerust met BMW’s regeneratief remsysteem en zonnepanelen op het dak. Ook de velgen werden vervangen door exemplaren die minder weerstand bieden aan de lucht.

Volgens BMW zorgen al deze aanpassingen bij het Vision EfficientDynamics concept voor een gemiddeld verbruik van 6,5 liter per 100 kilometer en stoot de SUV maar 172 gram CO2 uit per kilometer. Impressionant voor een SUV.

BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept
BMW X5 Twin Turbo Hybrid Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...