Audi A4 Avant: eerste foto’s

Audi A4 Avant
Na de komst van de Audi A4 sedan, moest de Audi A4 Avant er ooit wel eens aankomen. Hier zagen we al een preview. Deze Audi groeide in alle richtingen, wat vooral te merken is aan zijn bagageruimte.

De bagageruimte bedraagt maar liefst 1430l als de achterbank naar beneden is geklapt. Iets waar menig lease-rijder van droomt! Dit is namelijk de wagen bij uitstek voor lease-rijders. Deze Audi A4 Avant doet het traditioneel behoorlijk goed op de lease-markt. En wie weet zien we deze wagen binnenkort in de Allroad-versie.

Met het design maakt Audi geen groot statement, maar blijft het bij de traditie. De achterkant heeft ongeveer dezelfde lichten als de A4 Sedan en lijkt op de achterkant van de A6 Avant.

Het onderstel van de A4 is volledig nieuw en leent verschillende onderdelen van de Audi A6 en de Audi A8, wat niet slecht kan zijn natuurlijk. Wie nog meer dynamiek wil dan de standaard A4 levert, kan kiezen voor het Audi Drive Select systeem. Dit systeem maakt het mogelijk verschillende instellingen van de motor, de versnellingsbak en de vering te kiezen. Ook Dynamic Steering is een van de items op de optielijst, net als adaptieve schokdempers.

Het interieur van deze Audi A4 is zoals we eigenlijk al wisten schitterend. Zo goed als alles komt namelijk uit de Audi A4 Sedan en die kennen we al langer dan vandaag. Het MMI-systeem zorgt voor de multimedia én een uitgebreid DVD-navigatiesysteem. Music Interface verzorgt de verbinding tussen je wagen en je iPod. Voor de mensen die de standaard geluidsinstallatie maar niets vinden, is er de Bang & Olufsen speaker-set met 14 speakers en 505 watt vermogen. Een panoramisch dak kan -mits betaling- het geheel compleet maken.

Bij de start van de verkoop zullen er 4 verschillende motoren beschikbaar zijn. Als men een benzinemotor verkiest kan men kiezen tussen een 1.8l TFSI en een 3.2 V6 FSI motor. Die laatste brengt je in 6,4 seconden bij 100km/h en levert 265Pk. Wie liever dieselt kan kiezen tussen een 2.0 TDI-motor en een 3.0 V6 TDI-motor. Deze haalt de kaap van 100km/h 0,1 seconde sneller dan de 3,2 V6 benzine.

De Audi A4 Avant is normaal leverbaar vanaf mei en de prijzen worden verwacht te beginnen bij €37.500. Alvast wat fotomateriaal voor de liefhebber:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...