Porsche roept 19.000 Cayennes terug

Porsche Cayenne GTS
Porsche heeft aangekondigd dat het 19.000 Cayennes zal terugroepen wegens mogelijke problemen met de brandstofleiding.

Enkele weken geleden berichtten we jullie nog dat het luxemerk in totaal reeds 200.000 Cayennes had geproduceerd. Blijkbaar ging het iets te snel voor de werknemers want over de hele wereld worden 19.000 Cayennes teruggeroepen. Het gaat om de wagens met V6 motor die werden gebouwd tussen 30 november 2006 en 18 januari 2008. In België gaat het om 166 exemplaren.

Het probleem bestaat eruit dat de motor licht zou kunnen bewegen tijdens het rijden en daardoor de brandstofleiding zou kunnen klemmen. Dit zorgt voor een kloppend geluid en mogelijke beschadiging van de leiding. Porsche heeft wereldwijd vijf klachten gekregen over dit fenomeen en bij één klacht was de leiding ook effectief beschadigd geraakt. Om het risico te beperken zal Porsche nu bij alle teruggeroepen Cayennes de brandstofleiding verleggen.

Bezitters van een terug te roepen Cayenne worden de volgende maanden geïnformeerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...