Eerste details: Fiat 500 Abarth

Fiat 500 Abarth
Fiat heeft na het lekken van de eerste foto’s meteen ook maar informatie de wereld ingestuurd, de 500 Abarth krijgt 135 pk onder de motorkap. Tegenvaller?

De 1.4 liter benzine-Turbomotor haalt een vermogen van 135 pk en een maximaal koppel van 206 Nm in ‘Sport’ mode. Het langverwachte “bommetje” blijkt dus op een sisser uit te draaien want 135 pk is nu niet zo extreem, de MINI Cooper S bijvoorbeeld heeft 172 paarden onder de motorkap zitten. Het “goede” nieuws is wel dat er later een Abarth SS versie komt die dan wel de verwachte 180 pk onder de motorkap zal krijgen.

We zijn zeker te vinden voor de nieuwe looks die Abarth de 500 aanmeet, de schattige wagen ziet er plots een stuk gemener en sportiever uit. De 135 pk zorgen voor een snellere sprint naar 100 km/u, de Fiat 500 Abarth doet dit in 8 seconden. De grote rivaal: de MINI Cooper S in 7.3 seconden. Meer info volgt ongetwijfeld op het autosalon van Genève.

Fiat 500 Abarth

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...