Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupe

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé
Rolls-Royce heeft informatie vrijgegeven over de Phantom Coupé dat het volgende maand op het autosalon van Genève zal voorstellen.

De Coupé bouwt verder op de Drophead Coupé en de 101EX Conceptwagen. De wagen is vooral gericht op de bestuurder en heeft dezelfde 6.75 liter V12 motor onder de motorkap als de Phantom. Deze motor zorgt voor een vermogen van 453 pk en een maximaal koppel van 720 Nm. De Phantom Coupé krijgt wel 25% meer tankinhoud dan de Drophead omdat, volgens Rolls-Royce, de Coupé bedoeld is voor transcontinentaal vervoer.

De nieuwe Phantom Coupé is zeer dynamisch en beschikt volgens Rolls-Royce over een verbeterd rijcomfort en betere bestuurbaarheid. Dit werd bereikt dankzij een geavanceerd Alluminium chassis en lichtgewicht componenten. In vergelijking met de Drophead Coupé is de Coupé vooral in het voordeel als het om bagageruimte gaat. Terwijl de Drophead maar over 80 liter ruimte beschikt heeft de Coupé 395 liter kofferruimte. Niet onbelangrijk bij zakenreizen.

“The Coupé has been designed and engineered to be the most dynamic interpretation of our values,” zegt Rolls-Royce Chairman en CEO Ian Robertson. “Our 2007 sales figures illustrate how successful the entire model range has been with an increase of 25 per cent over the previous year.”

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Rolls-Royce Phantom Coupé"

  1. Eddy 25-12-2008 om 14:10

    To matche mony !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...