Bentley overweegt dieselmotoren

Bentley Logo
Bentley overweegt dieselmotoren in zijn modellen aan te bieden. Gek is het idee niet als je weet dat de Volkswagengroep veel ervaring heeft met diesels.

De Volkswagengroep staat bekend om zijn pro-dieselhouding, het merk heeft er reeds een lange dieselgeschiedenis opzitten. Recente voorbeelden van nieuwe dieseltoepassingen vinden we bij Audi met de komst van de Audi R8 V12 TDI en Audi Q7 V12 TDI. Ook Audi’s resultaten in Le Mans tonen ons dat diesel zeer effectief kan zijn, ook bij sportwagens.

Marketingbaas Adrian Hallmark heeft aan AutoTelegraaf verteld dat het denkbaar is dat Bentley diesels gaat gebruiken omdat de klanten een laagtoerige motor wensen met een groot koppel. Het dieselproject moet echter nog goedgekeurd worden omdat de vraag naar dieselmotoren momenteel nog te laag is.

Bentley kan dus gebruik maken van zowel de V10 als V12 TDI motoren van Volkswagen maar volgens Hallmark zijn beide motoren te groot om onder de motorkap van de Continental GT en Flying Spur te passen. Opvallend is ook dat Rolls-Royce vorige week bekend heeft gemaakt dat het dieselmotoren niet uitsluit voor zijn toekomstige ‘baby Rolls‘. Het blijkt dus een nieuwe trend bij de Britse luxemerken.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Bentley overweegt dieselmotoren"

  1. grrrzpjk 19-02-2008 om 19:42

    Ik wil ook wel een auto waarvan het merkje kan wegvliegen!!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...