Preview: Lamborghini Gallardo LP 550

Lamborghini Gallardo
De Audi R8 zal allicht met een zwaardere motor op de markt komen, dus moet zijn directe concurrent ook wat meer Pk’s onder de motorkap krijgen. Vandaar dat Lamborghini de Gallardo LP 550 zal voorstellen in Genève.

Net zoals de Lamborghini Murciélago een upgrade kreeg naar de Murciélago LP 640, zal de nieuwe Gallardo de LP 550 heten. De 550 staat voor het nieuw aantal Pk’s dat de 5.2l V10 motor zal leveren.

Ook de techniek die de kracht op de baan moet brengen zal verbeterd worden. Zo zullen er aanpassingen gemaakt worden aan onder andere de vierwielaandrijving en de versnellingsbak. Aan de buitenkant zullen allicht de voorkant en de achterkant lichtelijk herzien worden met een sportieve toets. Allicht zullen enkele van de verbeteringen afkomstig zijn van de Audi R8, wat logisch is, gezien het feit dat beide bedrijven verwant zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...