Volkswagen wil met Polo naar Amerika

Volkswagen Polo Assortiment
In Amerika stijgt de vraag naar kleine auto’s, Volkswagen overweegt daarom om met de Polo de oversteek te maken.

Volgens Amerikaans Volkswagen-directeur Stefan Jacoby is de import van de Polo ‘heel interessant’. Volgens hem wordt er nagedacht over het uitbreiden van Volkswagens kleine auto-gamma in de VS. Later zal ook de productieversie van het Space-Up concept naar Amerika gebracht worden.

Volkswagen introduceert volgend jaar een nieuwe Polo, het merk zal tot dan afwachten om de export naar de VS te starten. De belangrijkste kandidaat voor de oversteek is de 1.4 liter TSI versie. Volgens Jacoby wordt dit niet zo eenvoudig: “Amerikanen beschouwen turbomotoren als duur en onbetrouwbaar. Dat vooroordeel moeten we doorprikken. Met de immer scherper wordende emissie-eisen hebben turbomotoren de toekomst.”

Door de hoge brandstofprijzen stappen veel Amerikanen af van hun lompe wagens met V6 en V8 motoren. De vraag naar Europese kleine modellen is gestegen. In Amerika rijdt bijvoorbeeld de Opel Astra al rond.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...