Preview: Renault Koleos

Renault KOleos
De Renault Koleos stond in Brussel als ‘concept car’, maar nu hebben we officiële foto’s van het productiemodel. Deze foto’s vallen veel beter mee dan wat we verwachtten.

Op het autosalon van Genève zullen we de wagen voor het eerst kunnen aanschouwen. Deze wagen wordt in Korea gebouwd, maar heeft iets minder ‘Chinese stijlkenmerken’ dan zijn lelijke tweelingbroer.

Om deze Renault Koleos de naam 4×4 waardig te maken, zorgt Renault voor enkele gadgets die men op een gewone wagen niet tegenkomt. Dit zijn onder andere een hellingsmeter, een kompas, een hoogtemeter en een barometer. Hill Climb Assist helpt de wagen gemakkelijker hellingen te overwinnen.

De wagen is beschikbaar met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. Op de normale weg zal alle kracht sowieso naar de voorwielen overgebracht worden. Moest het nodig zijn, schakelt de wagen over naar een 50/50 aandrijving. Er is keuze tussen 2 dieselmotoren van respectievelijk 150 en 170Pk.

renault_koleos_rear.jpg

renault_koleos_side.jpg

renault_koleos_inside.jpg

Deel dit bericht:

3 reacties op "Preview: Renault Koleos"

 1. _____ 11-02-2008 om 22:04

  nee renault!!! doe dit niet!!!! dit is net ls een opel antara, volvo xc90 en een nissan qashqai allemaal geen goede suv’s. Ze zijn niet snel of goed off-road.

 2. MRM 12-02-2008 om 18:07

  ik denk dat de Volvo XC90 niet in de bovenstaande lijst thuishoort 😉 de rest uiteraard wel :d

 3. DamionKutaeff 23-03-2008 om 1:59

  Hello everybody, my name is Damion, and I’m glad to join your conmunity,
  and wish to assit as far as possible.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...